.my life as a degree student :)

.salam readers~

.this is the scheduled entry.

.i nak share pasal life i menjadi student kembali .life sekarang tak sama macam time diploma dulu .UiTM Kampus Bandar Melaka tak sama macam UiTM Shah Alam .dan yang pasti, shah alam is the best .sebab dekat situ lah i jumpa dan bercinta dengan dia ni time i buat diploma dulu *tak memasal masuk cerita cinta pulak. sepak kang intan ni!*

.simple jer i pergi kelas
.bukan nak pergi bercinta pun
.yang penting, i pakai tudung youuu! ;)

.UiTM melaka ni best sebenarnya, cuma bila bf jauh, haruslah i cakap tak best kan? kuikuikui~ .i memang nak sangatttttt transfer campus UiTM Shah Alam, tapi bila fikir balik, kang i tak study pulak .asyik nak ngedate jerr kan kan? .i ni dah lah jenis suka berkepit .so, biarlah berkorban sikit time study ni .nanti dah kahwin, hari-hari jumpa .kan sayang kan? ;p

.i register 2january .awal awal tu biasa lah, ada orientasi .oke fine, i mengaku i nangis awal-awal tuh .bukan sebab homesick or whatever, tapi sebab i penat .dengan condition kaki i yang tak berapa nak ok ni, i kena jalan kaki dari kolej ke campus .biasa lah, dengar ceramah tu semua .sumpah i nangis .masa memang punctual lahh

.and the best thing is, i bertudung :) .tapi, i ada merengek-rengek kat bf i, i cakap i nak bukak tudung sebab i rimas dan panas .yer lah, dah jalan kaki beribu batu, mesti lah i sweating .i tak biasa sangat pakai tudung lama-lama .tapi bila fikir azam tahun baru i, nak bertudung ke kelas, i redha T_________T

.so, secara rasmi nya, i tak pernah lagi freehair ke campus .tapi kalau pergi jalan-jalan tuh, memang lah i freehair .kuikuikui .sebab azam i kan cuma ke kelas jerr .slowly lah kan? .huhuhu~.i duduk dekat kolej tun mutakhir .untuk student baru macam i memang diberi kemudahan kolej dengan bayaran RM430 untuk 1 sem .naik sem2 nanti, i kena duduk rumah sewa .housemate i semua baik-baik .err i paling tua dalam rumah ni, besides jay .so, doang panggil i kak intan T______T .jay ni sarawakian .majority housemate i johorean .jijah, emy, dayah, emma dan wani johorean .lala & jay sarawakian dan lastly ida, dia orang kedah

.classmate i pun baikkkkkk .best! .semua pangkat adik-adik .tapi i tak suka orang panggil i kakak or sis .nampak pelik .so, baik i rahsiakan umur i .bila i cakap umur i 24 tahun, mesti doang tak caya .kuikuikui~ .ros (dia ni sebaya i), ana, eija, ain, lyn .doang memang best!

.overall, UiTM bandar melaka best .dari pengarah, timbalan pengarah, orang-orang dekat HEP, HEA, MPP, pengurus asrama, lecturer semuaaaa best! :) .harap-harap i akan dapat segulung ijazah yang i idam-idamkan .so dear friends, wish me luck! :)

.favourite shoes ke kuliah ;)

.k lah, i nak tidur .sudah lewat dan mahu pulang broadband jijah a.k.a housmate i .esok i update lagi! .i balik rumah esok! .yay~~

.bai! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

p/s:

.finished typing at 1134pm, 21 jan 2010

p/s p/s:
.time entry ni auto-publish, i dah kat rumah! .yay! ;)