.jadi pom pom girl sudeyyyyyyyyyyy

.salam readers~

.adoiii .sangat menguji kesabaran dan iman i bila guna maxis berukband ni .nasib baik ni berukband housemate, kalau tak memang i dah campak ke luar dah .gila slow! T____T .i just nak cerita, semalam ada family day dekat kolej kediaman i ni .semua wajib attend .so, secara rasminya minggu ni merupa minggu pertama i tak balik ruma .ok fine, i sudah homesick! T__________T

.jadi, memandangkan emosi tidak stabil, i cuma mampu tepek gambar dengan sedikit caption *gedik dan mahu lempang diri sendiri*

.scroll down.
.my housemate
.dari kiri, emma, wani, me, ida, lala & jay
.depan, emy, jijah & yaya

.spontan lah sangat~ ;p

.ketibaan anak-anak yatim dari bukit katil, melaka

.eiiii tak jadi buat bulat ;p

.cari mana tangan i ;)

.dengan adik-adik
.kah kah~
.i paling tua kot
T__________T

.teka mana kasut i ;)
.mesti korang tau kan?
.ok, soalan batal
.hahaha!

.ololololo comelnyerrrr ;D

.pasukan lari dalam guni level 7

.say hi to them!

.chayok jijah!
.lari dalam guni dapat num2!

.dengan ana farhanah yang baru create blog

.dengan anak-anak yatim
.how sweeeeeeet they are!

.busana muslimah
.level 7 dapat num3!

.jijah & emma
.i dengan tak malunya selalu pinjam berukband jijah untuk update ini belog hehe

.ikatan sayang

.wani & emma wakil dari rumah i utnuk level 7

.hoit!
.tak readyyy lagi lah!

.adik adik kuuu
.emy, yana & ana

.candid!
.emy, ana & i ;)

.ala-ala tugu negara tak jadik
.idea si emy lah niiiii

.heeee walaupun i sedih tak dapat balik rumah disweek, tapi i hepi gak sebab family day semalam best .plus petang tuh, dalam pukul 4 lebey i pergi tengok wayang ceta adnan sempit .gila kelakar! .siapa belum tengok, baik pergi tengok

.by nextweek, i nak tengok legion .ramai orang cakap cerita tu memesongkan akidah sebab banyak pasal kristian .tapi the more people talk about it, the more i want to watch it! .kuikuikui~

.k lah, tu je mahu update!
.bai~~

.weekend ni mesti boring T________T

.salam readers~

.hmmm weekend ni mesti bosan gila duduk melaka .i tak balik rumah kot .sebab on saturday ada family day untuk kolej .event tu sampai pukul12pm tapi kalau nak balik rumah, macam sekejap sangat .nanti penat dalam bus :(

.ingat macam nak tengok wayang .tapi i malas nak pergi dataran pahlawan naik bus .kalau nak naik motor, kawan i naik bus pulak sebab i tak ada helmet lebey :( .hmmm i rasa macam nak datinggggggggg dengan bakal roomate i .nak sangat sangat sangat tapi kewangan i tak berapa mengizinkan walaupun sebenarnya agak mengizinkan lah jugak .tapi cuma cukup-cukup makan jer lah .alahh kira tak cukup lah tu sebab nanti tak-boleh-shopping-cuma-dapat-makan-dan-tengok-movie-saja! T_________T

.petang ni kawan i ajak ke tesco .ana nak cari sushi .i pulak teringin makan sizzling .hari tu dah makan tapi nak makan lagiiii ;) .dan i nak beli barang sikit & nak pergi bayar bil yang tertunggak ;D .i nak bayar bil hp i sebelum kena barred! .kang tak memasal hidup i sunyi sepi .i dah lah tak boleh kalau tak kacau bakal roomate i sesaat huhuhu ;)

.esok pulak bestfriend i dekat kampung ajak keluar ke batu pahat .dia mahu belanja makan-makan .tapi since i tak balik rumah weekend ni, i tak dapat lah join diorang .hmmm sedihnyaaa T___T .tapi kawan-kawan i dekat sini ajak tengok muvee .ingat nak tengok cerita adnan sempit .ramai sangat cakap best .tapi i jarang tengok cerita melayu dekat cinema .i nak tengok legion dengan bakal roomate i .tapi tatau bila T________T

.ohhh tiba-tiba i rinduuuuuuuu chacha .i nak balik jumpa dia .sejak i continue study, i jarang dapat cakap dengan chacha .bila malam, chacha dah tidur awal sebab dia penat .sekarang ni chacha demam & batuk .tak elok elok dari hari tu .mama call tadi, cakap chacha dah kurus .sian pulak T_________T .tiba-tiba i rasa macam nak balik rumah minggu ni .gila homesick T________T .aiyooo tak nak cakap lagi hal ni .nanti i nangis .semalam i dah nangis .mata dah bengkak .tak caya tengok pic bawah ni

.mata i macam pelik sikit
.still bengkak kalau tengok betul-betul
.i memang kuat nangis + cengeng ;p

.ni dekat kelas semalam dengan ain, lyn & ana
.nampak sangat i muka tua kan
T________T

.after kelas i pergi makan piza dengan ana ;)
.shaking sikit pic ni

.ana buat muka comel ;p

.eh ok lah, nanti i update blog lagi
.i nak balik kolej, nak rest
.petang ni nak kuar kul 430! :)

.bai kawan! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

p/s:

.tolong undi i dekat SINI
.simply type :
no 4 - intanurulfateha
di ruangan comment

.yang dah undi,
THANKS A LOT! :)

.sumpah, i memang batak bergambar!

.salam readers~

.this is the scheduled entry.
.again!
.HAHAHA

.me & ana
.boleh pulak sama tali kad matrix kan?
.ni yang rasa nak buang tali kad matrix i ni ;p

.dengan eija
.time ni tengah tunggu ros pergi post office

.see?
.ada masa jer i mesti snap pic
.sebenarnya i lagi batak gayut telefon dari snap gambar
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.errr sebenarnya i batak kedua-dua sekali
.gayut telefon dan snappy picturesss

.betul!
.tak tipu
.dah ramai orang tegur i suka gayut

.sebelum makan gayut
.sebelum study gayut
.sebelum masuk kelas gayut
.sebelum tidur gayut
.tengah tidur pun gayut!
.errr itu sebenarnya i tertidur~~
.sila jangan bagitau orang lain heh!
.kah kah! :D

.maklum lah, i kan guna digi supplementary plan
dengan bakal roomate i

.call, 3g call, sms, mms totally free
.sila jeles
.HAHAHA!

.ehem ehem
.bakal roomate kuuuuuu

.heee itu jerr!
.bai! :)


*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

p/s:
.i dah tukar battery motor i
.RM65, jenama yamaha, sel basah
.mahal ke murah i dah tak kisah
.janji dah tak penat jalan kaki
.huhuhuhu~

dan

.tolong undi i dekat SINI
.simply type :
no 4 - intanurulfateha
di ruangan comment
.thank youuuuuuu! :)

.tipah tak nak tertipu lagi bang

.salam readers~
.this is the scheduled entry.

.hari ni, isnin 25 januari merupakan hari yang tak berapa malang bagi i .pagi-pagi dah bangun subuh, siap-siap untuk ke kelas pukul830 am .siap study sikit-sikit .lepas tuh dalam 8am tuh turun lah ker parking motor .bukak segala kunci mangga bagai, i pun start lah ego buruk i tuh guna starter .tiba-tiba tak boleh start lah pulak kan T_______T .adoiii mesti batt weak ni .tuh la, suruh pakai energizer tak mau T_____T

.i pun dengan tak malu nya mintak tolong anak-bujang-makcik-penjual-kuih-sarapan-pagi tolong kick start as i memang tak kuat nak kick start plus tak kuat langsung nak double stand i punya skuter tuh .then, anak-bujang-makcik-penjual-kuih-sarapan-pagi dengan penuh macho dan bergayanya tolong lah kick start skuter i dan i pun pergi lah kelas dengan jayanya

.i habis kelas dalam pukul 430 pm .lepas i habis kelas, i pun pergi lah dekat parking moto KBM dekat bawah tanah tu .err bawah bangunan sebenarnya =.=" .lepas tuh tiba-tiba tak boleh start lagi .memang sah lah batt motor i buat hal .i dah hangin dah .dah la i pakai kebaya-konon-konon-macam-perempuan-melayu-terakhir .takkan lah bila i dah pakai kebaya-konon-konon-macam-perempuan-melayu-terakhir nak kick start motor tuh .kang jatuh lah imej i yang ayu ni .wth intan T___T

.lepas tu, i pun ala-ala sopan pergi lah mintak tolong dekat seorang abang err mungkin adik yang kebetulan dekat parking motor tuhh ".errr abanggg..boleh tak tolong start kan motor kite? .batt dia weak lahh" .then abang tuh pun tolong lah startkan .then i pun buat muka blush blush sambil cakap tenkiu dan terus memecut laju motor i .harap maklum, petikan ini ada unsur-unsur penambahan hyperbola .kasi sedap sikit cerita i .kuikuikui~

.tokei tuh sedang godek-godek motor i

.lepas tu, haruslah i terus pergi kedai motor berdekatan .i cakap dengan dia nak tambah air battery .but then tokei kedai tu cakap, air battery i still penuh lagi .battery i yang buat hal .i tanya dia berapa RM .dia cakap RM70 .jenama bagus, tahan lama .tapi i tak terus tukar, i call dulu boss besar merangkap menteri kewangan dalam rumah i .alaa abah i ler tuh! .huhuh .abah cakap mahal .sebab kat muar boleh dapat lagi murah .abah i polis kot .mesti lah dapat murah .i ni cuma penjenayah kelas bawahan .mana dapat murah T______T

.then abah cakap, tukar jer lah .tapi tiba-tiba tokei tu cakap hari ni tak boleh, kena tunggu esok .tapi esok i ada kelas pagi, pukul 830 .takkan i nak mintak tolong anak-bujang-makcik-penjual-kuih-sarapan-pagi tolong kick start lagi .kang dia ingat i nak ngorat dia pulak T____T .i tak berniat langsung punnnn .i ni mangsa keadaan yang teraniaya T____T *ceh intan, tak memasal .dah macam drama dah .kah kah*

.then tokei tuh cakap, kalau nak hari ni boleh, tapi kena tunggu sejam sebab dia nak charge battery tu dulu .dia suruh i tinggalkan motor i dan pergi jalan-jalan sorang-sorang dekat ocean .kalau i kena ngorat dengan lelaki hensem macamana? .macamana i nak jawap dengan bf i? .kalau i kena kacau dengan mak nyah macamana? .teeehehehe~~

.eh balik ke cerita asal .kesimpulannya i tak tukar lagi battery .mahal ker murah ek battery motor ego RM70? .i tak nak lah tertipu dengan cina tuh .tipah tak nak tertipu lagi bang T____T .i ni orang meskin .rm70 tuh boleh buat makan sebulan tau dekat sini .kesian dekat i .korang derma lah dekat i .nak i bagi num account ker? .kuikuikui~

.k lah, i pinjam broadband housemate i ni, abang aziz .abang aziz ni perempuan tau ;D .kah kah~ .nama dia azeza .budak lagiiii .nanti i update lagi ekk~

.bai! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

p/s:
.bestnya dapat update blog selalu macam dulu
.heeee~

dan

.tolong undi i dekat SINI
.simply type :
no 4 - intanurulfateha
di ruangan comment
.thank youuuuuuu! :)

.kalau buat degree, memang kelas selalu batal ke?

.salam readers~

.OMG, kelas batal lagi untuk kali yang ke seratus kali okeyh! .fine =.=" .punya lah lama kiteorang tunggu dalam kelas, rupanya ada notis kecik tampal depan pintu .boleh pulak semua students tak nampak .excited sangat nak belajar kot T______T

.pagi tadi kelas 830-1030 then nextclass pukul 1230-230 .kelas 1230 tuh yang batal T___T .lepas kelas 830-1030 tuh, kiteorang lepak JWK kopitiam .so sambil buang masa, makan-makan & minum-minum, haruslah kiteorang snap picture bagai kan? .well, kiteorang memang HRians yang hot .kah kah~

.me & ros

.kalau korang perasan, i selalu pakai shawls .sebenarnya, i tak reti pakai tudung biasa .mesti senget-senget .i belajar pakai shawls pun dari TUTORIAL INI .lepas tu kawan-kawan i kat sini semua suruh i ajar pakai .huhuhu .terasa macam PRO pulak padahal time sebelum reg UiTM, i bertungkus lumus belajar pakai tudung ;D

.from left, me, ros, eija & aynn

.skandal?
.jeng jeng jeng~
.ana & fizi

.ok, cukup sesi menggedik
.huhuhu

.my nextclass is at 230-430 pm, kelas third language .haritu i amek french kiss .tapi i dah tukar, ambil arab .i kan kacukan arab .keh keh keh~

.ok fine
.i perasan
T______T

.eh ok lah, i nak main game kat fb
.bai! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

p/s:
.dekat kolej i dah ada wifi cuma belum launch
.yay! pasni tak payah pergi CC lagi ;)

.sesi bergambar student semester 1 yang batak!

.salam readers~

.this is the scheduled entry.

.ramai orang tanya i,
.mana gambar time dekat campus?
.mana gambar pergi kelas?
.mana gambar bilik?
.kuikuikui~

.segan mahu tunjuk sebab i buruk
.sila tutup mata sambil scroll down
.sekian! ;p

.it's me!
.time orientasi ;)

.ni zahida a.k.a jay
.dia sarawakian & sebaya dengan i
.roomate i & orang 1st tegur i dalam kolej

.ni najla a.k.a lala, also sarawakian
.dia muda 2 tahun dari i

.ni roomate i jugak
.tapi in the future lah
.kuikuikui~
*ada jugak terselit pic mamat ni ;p*

.kolej i style apartment, 1 rumah ada 3 bilik .master bedroom ada 4 orang .i bilik tengah, dengan lala & jay .bilik hujung ada 3 katil, tapi cuma 2 orang je duduk sebab lagi seorang NR, so katil tu kosong lah .nak tengok bilik i tak? .kalau tak nak tengok, sila scroll sambil tutup mata okeyh! .hahaha!

.1st day
.i memang tak pandai pasang cadar
.tak tegang & tak kemas langsung
T____T

.time ni, teddy bear i still kat rumah
.sian dia sebab i tinggal dia
.bukan tinggal tapi TERtinggal
.huhuhu~~

.meja tulis i
.kecik gila kan?
.hairi cakap, bersyukur lah dengan apa yang ada

.baikkkk!
T________T

.ni locker i
.i ngaku, i tak pandai lipat baju
T_________T

.ouh ya, i dah bawak skuter ego i ke KBM .so senang lah i nak pergi kuliah .sebelum bawak ke KBM, abah dah servis skuter i .tukar apa yang patut .mama dah pesan, jangan merayau .just boleh pergi kelas jer dan mama tak bagi balik rumah naik motor .bahaya! .so far lembut , i tak pernah bawak motor jauh-jauh .kalau ada pun, time i sesat hari tu .hehe .tunang kakak i yang tolong bawak motor i dari rumah ke kolej .tenkiesss wawan! ;)

.tukar seat baru sebab yang lama dah koyak rabak
.hehehe

.handle pun baru
.merah & hitam
.hairi's favourite colour

.nampak garang tak moto ni?
.kah kahh!

.tadaaa~
.skuter i dah siap parking dekat dalam kolej

.abah cakap, cukup 20000 km, kena tukar minyak hitam
.tapi i takut gi tukar sorang-sorang
.takut kena ngorat
*perasan mak ayam*

.sila temankan gf anda yang penakut ini

.gambar pergi kelas lagi
.i memang suka belit belit
dengan harapan kepala i akan terbelit
.eh apakah? =.="

.kau fikir kau comel ke intan?
.lempang kang!

.err tudung baru ni
.beli dengan kesayangan i ;)

.kad matrik sementara
.ntah bila dapat kad matrik sebenar
T_____T

.gambar coursemate i
.dari kiri belakang, lyn, ain, ana
.depan kiri, ros, i, eija dan wawa

.and lastly, gambar dalam bus otw balik rumah tadi
.itu pun mau tunjuk ke?
.tak termasuk dalam topik
.ekekeke!

.itu saja mau update!
.bai~~ :)

----------------------------------------

.p/s:
.still at my home sweet home :)
.finished typing at 1140pm on january 22, 2010