.nanti saya tangkap polis!

.salam all~

.huu hari ni lambat sikit post entry sebab i agak busy .start hari ni, mama kursus selama 3 hari .so secara automatiknya semua benda i kena buat sendiri T__T .ni pun baru settle suap nenek dan chacha makan .nasik dah siap masak, rumah dah kemas, dah mandikan chacha .cuma lauk untuk lunch je tak ada .kejap lagi kena pergi beli dekat kedai depan .kang kalau i masak, tak ada siapa nak makan .wuuuu~ T__T

.tadi lepas kemas kemas rumah, ade kucen masuk rumah .kucen tuh nama dia kuning .kucen kesayangan yeop! .dan telinga dia kegemaran yeop .haha! .then i halau lah kucen tuh keluar .i cakap "out!" .then chacha cakap "up down, up down" .kah kah! .mungkin dia ingat i sebut "up" kot .pandai betul dia tuh

.i jenis freehair .tapi kadang kadang i pakai tudung .depends pada majlis .time i convo, i pakai tudung .then chacha cakap "wahh angah pakai tudung!" .lepas tuh dia gelak gelak .ni semua adik, yeop and along yang ajar .bila i pakai tudung je, cakap i dah insaf .hampeh punya adik beradik =.=" .kecik hati i tau tak

.ada sekali tuh, chacha marah afiq *afiq ni adik biological i yang bongsu* .dia cakap macam ni "adik! buat susu chacha cepat .now!" .wahhh talking london youuuu~ .mesti lah semua orang gelak .tapi afiq bengang sebab chacha panggil dia adik .kah kah! .then afiq cakap "aku bukan adik kau lah!" .afiq memang marah kalau chacha panggil dia adik .hehehe~ .tapi kalau afiq marah chacha pun, chacha akan marah dia balik! .tak pun dia guna abah .guna kuasa veto abah .nanti dia cakap "nanti abah marah kang .afiq buat susu cepat!"

.oke, oleh kerana i rajin hari ni, i dah upload video chacha tangkap polis masa raya hari tu .i pun dah mute kan lagu dalam blog i ni .tapi video ni gelap sikit .time tuh black out .malam raya pun black out =.=" .bukak volume speaker korang maximum tau! :) .siapa siapa tertinggal entry semalam, boleh baca dekat SINI

video

video
.saya tangkap polis! ;D

.yang suara perempuan dalam video ni, suara along .yang suara lelaki, suara yeop .suara i macam tak ada sebab i yang record video ni .heee~ .ada lagik banyak video chacha .nanti next time i upload lagik k! .i upload video chacha masa kecik kecik, video dia main bunga api, video dia kena buli dengan adik, video dia main gendang .huuu .nanti i upload .tungguuuuu k~~ ;)

.alamak, kat sini hujan lah! .tak boleh pergi kedai beli lauk .terpaksa makan nasi putih + lauk hati berulam jantung + air kosong *sob sob sob* .huwaaaaaaaaaa T___T