.chacha kesayanganku #2

.salam all~


.wuuu nak cerita pasal kesayangan i, si chacha yang tak berapa nak comel macam angah dia~ .kuikui! .seperti yang korang dah tau dalam ENTRY INI, i malas lah nak ulang ulang lagik .i kan budak perempuan matang tetapi pemalas .ekekekeke!

.chacha lahir dekat teluk intan, perak .lahir pada 7 december 2006 .dia ni anak saudara sebelah abah i .sehari selepas dia lahir, kiteorang terus bawak dia balik muar .gila ah~ .dia ni memang kuat .baru umur sehari, dah jalan jauh .mula mula mama nak namakan dia intan nurasyikin lah, hape lah .last last i cakap, namakan lah intan nurbatrishya .since nama mama esah dan nama abah baharom, kunun kunun macam combination nama mama and abah lah tu .hahaha! .dan idea i di persetujui sebulat suara tanpa sebarang bantahan .i kan ada kuasa veto dalam rumah ni ;) .sekali i nangis dan merajuk, semua takut! .wahahaha! *tak ada kena mengena =.="

.muka kerek gila
.kasi pelempang sekali baru tahu!

.i ada 4 orang adik beradik, first kakak i - intan nurlemsha, i 2nd daughter - intan nurulfateha, 3rd muhammad adib dan yang last muhammad afiq .adik i yang bongsu umur dah 14 tahun .and i pulak kira anak bongsu perempuan .so, manja telebih lahh ;D .apa i nak, mesti i akan dapat .cuma lambat atau cepat je lahh

.i memang suka budak kecik .i pernah cakap dengan mama, mesti best kalau ada adik perempuan .boleh pakaikan baju cantik-cantik, sexy-sexy .teeehehehe~ .i dah tua, mana boleh sexy sexy .tiba tiba, saudara i ada problem and tak boleh jaga chacha .time tuh, belum deliver lagi .mama tanya kiteorang semua, kalau mama nak adopt chacha boleh tak? .semuaaaaaaa setuju sebab rumah ni sunyi kalau tak ada budak kecik .time tu, i still study kat UiTM, akak i master kat UPM, adik i degree dekat UMT .yang tinggal kat rumah cuma si adik je *afiq* .so bila ada chacha, kiteorang kerap balik muar :) :)

.awak main apa ni?
"saya main kapal lanun!"
.HAHAHA!

.tengok kiri kanan
.ada musuh atau tak ;p

.mula mula dulu, i sukaaa sangat ada adik kecik .tapi lama lama, haruslah i jealous T__T .sebab dia dapat baju lagi mahal dan cantik dari baju baju i T__T .gedik tak i nak jealous dengan budak kecik ;D .tapi lama lama, i oke jer sebab dulu masa i kecik kecik pun, mama dah mewahkan i .so, sekarang turn chacha .dia masuk dalam family i cuma nak menumpang kasih kiteorang je .kesian dia .so, start dari hari tu, i dah sayang dia sepenuh hati .dah tak ada jealous jealous bagai~ .hahaha!

.sekarang i yang gedik gedik nak belikan dia seluar dan baju cantik cantik .ada duit je, mesti belikan dia something .wuuu~ .best ada adik kecik kat rumah .chacha memang rapat dengan i .setiap hari, mesti i yang mandikan chacha .dia tak nak dengan orang lain .kalau dengan kakak i, mesti dia nangis .demand betul budak kecik ni *padahal kiteorang sama sama suka main air! haha~

.chacha sangat suka main dekat playground .kalau dekat muar ni, paling famous "tanjung emas" .so, sikit sikit nak ajak pergi tanjung .along lah yang rajin melayan dia since mama dan abah busy kerja .i pun ikut ler sekali .keh keh! .kalau tak pergi tanjung, kiteorang pergi giant .dekat situ pun ada playground jugak

.yay! nak main~

.bersedia untuk turun gelongsor! ;)

.pagi tadi, dalam pukul 5 pagi dia ketuk pintu bilik i .i dah seram dah .dia panggil, "angah, angah, bukak lah pintu" .i ingat toyol ke hape .ekekeke! .then i tanya dia nak apa, then dia suruh i bukak channel #613 .dia ni memang hantu tv .kira spesis hantu jugak lah dia ni .hehehe~ .memang susah nak bagi kiteorang tengok tv .ni mama baru plan nak beli tv lain sebab asyik gaduh je dengan dia .besar betul pangkat dia dalam rumah ni .semua orang ikut cakap dia =.=" .suruh tengok tv dalam bilik mama, dia tak nak sebab tak ada astro .yang ada dekat ruang tv je .pagi petang siang malam mengadap tv! .grrr! geram!

.masa umur dia tak sampai setahun, kiteorang holiday pergi cameron .wuuu~ .best time tu .untung dia .kecik kecik lagi dah jalan jauh .haish! .mungkin dia bawa masuk rezeki dalam family i .sayangggg sangat sangat dekat dia .kat bawah ni ada gambar kenangan time pergi cameron dulu~
.scroll down.
.mama & chacha~
.adik, abah, chacha & mama~

.along & chacha
.wuuuu comel nya chacha!

.i dengan along
.i tau lah i kurang cerah T__T

.comel chacha time kecik kecik :)

.i pun tak tahu kenapa i boleh pejam mata ;D

.risau jugak kalau bila dah besar nanti, family dia tuntut dia .tapi since dah buat agreement hitam putih, tak ada lah cuak sangat .mama cakap, bila dia dah besar, kena bagitahu dia yang dia tu cuma adopted tapi i tak tahu macam mana nak bagi tahu .takut dia tak boleh terima .semua orang dah sayang dia .dah anggap dia macam adik beradik kandung kiteorang dah .tak ada apa apa beza :)

.hari tu, abah dah buat surat beranak tukar nama parents, tapi tak lepas pulak .just boleh mention yang mama anda abah ibubapa angkat .pihat jabatan pendaftaran dah tak boleh buat macam tu .kalau tak silap i, dulu dulu boleh buat sebab ada cousin i, dia anak angkat jugak, tapi dekat IC dan surat beranak dia, nama my uncle .tapi tak apa lah .buat apa nak sorok kebenaran .as long as semua orang sayang dan terima dia dalam family, tak ada bezanya .kan? .so sekarang chacha ada 2 surat beranak

.semuaa orang sayang chacha
.chacha jangan risau ye~

.angah sayang chacha sangat sangat sampai mati
*big and warm hugs*

.nak jual budak ni
.ada siapa siapa mahu beli?
.HAHAHA!

.till the next entry~
.daaa~

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.jangan lupa join Intan's Birthday Contest!
.click HERE to join~