.tutorial #19 - sparkling cursor

.salam all~

.tiba-tiba hari ini i dengan baik hatinya mahu buat tutorial sparking cursor macam dekat blog i ni .hari tu ada sorang blogger tanya, tapi i malas nak buat tutorial .ajar dia through email je~ .teeehehehe~ .so, hari ni i nak ajar korang semua yang i sayang tentang sparkling cursor ni~ .sangatttt senang! .check it out! ^^

1) .1stly korang kena download file ni dulu SPARKLE CURSOR .tapi JANGAN SAVE! .korang pilih Open With then cari Notepad .then baru tekan Ok

2) .lepas tuh, korang bukak Dashboard-Layout-Edit HTML then korang carik code <head> .tapi macam biasa lah, untuk cari code <head> tuh, guna CTRL+F

3) .then paste code yang korang download tadi di atas code <head> .then Save Template .Siap! :)

TAMBAHAN
1) .code yang korang download mula-mula tuh, sparkle cursor dia warna merah .so, kalau korang nak tukar warna, boleh cari code dia dekat SINI

2) .then korang bukak balik Dashboard-Layout-Edit Template then korang search code ni

var colour="red";

.dan tukar kepada
var colour="#FFFF00";
.untuk cursor warna kuning (contoh je ek)

.so, selamat mencuba! :)