.tutorial #18 - gambar pada tajuk post

.salam all~

.tutorial ni i tak ingat siapa yang request
.dan i dah buat benda ni lameeeeeee sangat
.tu pun my cousin, cik natty yang ajar
.so, i share pada korang semua ye!
.tapi kalau tak jadik, bagitahu tau! :)

.korang boleh letak macam-macam gambar tapi makesure comel je lah .tak boleh letak besar-besar sebab nanti makan ruang .lebih kurang macam gambar kartun rambut-pink dekat sebelah tajuk post entry i tu .hehehe~

1) .buka Dashboard-Layout-Edit HTML
2) .then cari code ni .post h3 { .guna CTRL+F untuk memudahkan pencarian anda
3) .then tambahkan code ni di bawah code tadi tuh

background:url('LINK GAMBAR') no-repeat left bottom;

4) .then letakkan link gambar korang dalam ruangan yang i dah sediakan dekat atas tuh
5) .then korang compare code i dekat pic bawah ni dengan code korang .make sure sama macam code i ek .click this picture to enlarge


6) .then Save Template. Done! :)

UPDATE:
.try compare code korang dengan code i dekat bawah ni ni .kena edit sikit bahagian padding tuu .baru lah image korang sebaris dengan tajuk ;) .i lupa nak update tutorial ni .sorry~~

background:url(URL IMAGE) no-repeat;
margin:10px;

padding-left:40px;

padding-top:10px;

font-size:140%;

font-weight:normal;

line-height:1.4em;

color:$titlecolor;


.so, selamat mencuba ^^

*dekat SINI pun ada ajar jugak, tapi cara lain sikit*