.tutorial #16 - signature

.salam all~

.tutorial ni di request oleh hana ahmad

1) .korang boleh create sendirik image signature tuh, tak kisah lah guna photoshop ke, photoscape ke, paint ke .then save as jpeg atau gif
2) .tapi nak lagi senang, korang leh masuk website yang dah sedia create-kan korang signature iaitu My Live Signature

3) .then Click Here To Start macam screen shot kat atas ni .Then ikut step kat bawah ni pulak ek ;)

.scroll down.
.pilih yang atas sekali
Using the signature creation wizard

.letak nama korang

.pilih jenis tulisan

.pilih size yang sesuai

.pilih warna tulisan dan warna background

.pilih slope signature
.nak condong ke, nak straight je ke

.then siap!
.lepas tuh korang klik Want to use this signature?

.then klik pulak Generate HTML code

.then korang klik
Generate a code for my handwritten signature

.then siap~ yay!

4) .oke, then sekarang move dekat blogger pulak .Buka Dashboard - Settings - Formatting - Post Template
5) .then dekat kotak Post Template tuh, korang paste kan code yang korang dah buat dekat My Live Signature tadi .lastly, Save Settings
6) .lepas tuh siap lah! ^^ .then setiap kali korang post entry, signature korang tuh akan automatik keluar dalam entry korang

.so, selamat mencuba! :)