.Si Comel Berbaju Raya Contest~

.ceh, posing ala-ala gadis melayu terakhir

.praktis untuk nyanyi lagu Negaraku kat taska nanti

.angah, ok tak chacha posing camni?

.senyum simpul ke mulut tersimpul?
.ekekekeke~

.cuba untuk buat muka serius
.ingat angah terpedaya ke?
.hahaha~

.oke, semua gambar perasan comel di atas ni untuk contest kat blog ni Baby Ibu ni .saja masuk contest ni, mana tahu rezeki saya adik saya, chacha .first time expose dia dalam contest macam ni .walaupun saya lagi comel, tapi apa kan daya, umur saya lebih 7 tahun. hehehe~ .refer syarat contest .kat bawah ni biodata adik saya .siapa-siapa mahu ngorat adik saya, sila ngorat saya dulu *ini paksaan* .sekian!

.Nama Adik Saya
.Intan Nurbatrishya
a.k.a Chacha

.Umur Adik Saya
.2 Tahun 10 bulan

.Birthday Adik Saya
.7 december 2007

.oke, sekarang move on ke check list syarat-syarat untuk masuk contest ni .nak masuk contest, kena penuhi syarat dulu~ .nak kena semak semua dah buat atau belum

.Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda
- done (◡‿◡)
.Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
- done (◡‿◡)
.Membuat entri mengenai contest ini diblog anda
- done (◡‿◡)
.Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu)
- *tapi kat SINI, ibu cakap boleh upload lebih dari satu gambar kan?*
done
(◡‿◡)
.Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
- done (◡‿◡)
.Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified)
- done (◡‿◡)
.Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini
- done (◡‿◡)
.Klik sini untuk Q &A
- done (◡‿◡)
.oke, semua done!
(◡‿◡)

.kalau korang nak masuk, sila klik BabyIbu .btw, dekat blog BabyIbu ni jugak ada banyak tips untuk kanak-kanak, ibu mengandung, ibu-ibu, bapak-bapak, bakal ibu dan bakal isteri 5tahun lagik macam saya .hiks~ .alaa.. kongsi-kongsi ilmu apa salahnya kan kan? .tak kisahlah kalau kahwin 5tahun lagik, yang penting, dah prepare .LOL! .contoh TIPS macam~

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Cara Penyertaan
Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls)
  • Pertandingan dibahagikan kepada dua fasa:
  • Fasa 1: 23 September 2009 – 15 Oktober 2009 - Semua peserta submit gambar Si Comel Berbaju Raya.
  • Fasa 2: 16 Oktober 2009 – 31 Oktober 2009 - Top Ten akan dipilih. Pemenang akan dipilih berdasarkan undian.

Syarat Penyertaan

  • Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda
  • Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Membuat entri mengenai contest ini diblog anda
  • Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu)
  • Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified)
  • Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.
  • Klik sini untuk Q &A
Hadiah

Bagi Kategori A:

Hadiah Pertama
-Casual Meg daripada Gin & Jacqie
-Necklace by S daripada Sherry
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko: Silver shopper (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Bagi Kategori B:

Hadiah Pertama
-Colorful Sally daripada Gin & Jacqie
-Pretty Birdie Earrings daripada Niko
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko badges and postcard set (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Misteri
Terdapat hadiah misteri khas untuk referrer terbanyak sepanjang tempoh contest (diadili guna Google Analytics) more info

Sebarang pertanyaan boleh tinggalkan di ruangan komen.. so mehla ramai-ramai sertai..

P/s: Jutaan terima kasih kepada sponsors kita.. Gin & Jacqie, eoe Online, leanalittleshop, Sherry, TH, Mia dan Niko..

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.semoga chacha terpilih untuk masuk next round contest ni
.lepas ni, boleh lah korang vote dia secara bertubi-tubi!
.marilah kita semua berdoa agar chacha terpilih masuk top 10
.aminnnnnn :)

.sayang korang semua!

(づ ̄ ³ ̄)づ