.saya tak suka!

.salam semua~

.hmm saya tak suka bila orang cakap saya kurus
.tadi ada makcik-makcik datang beraya rumah saya
.tapi bukan makcik saya
.jiran saya mungkin~

.makcik A : .fateha, kenapa kurus sangat ni?
.makcik B : .fateha diet ke?
.makcik C : .fateha sakit ke?
.makcik D : .dulu masa kecik-kecik tak ada lah kurus macam ni
.makcik A : .sekarang kurus sangat lah, dulu montel je
.makcik B : .fateha tak makan ke?

*makcik-makcik ni memang panggil saya fateha, jarang panggil saya intan
sebab kakak saya pun intan jugak, intan nurlemsha :)*


.scroll down.
.please click to enlarge.
.masa umur 2 tahun kot ;D
*saya yang gemokkk*

.masa birthday saya ke 4 tahun ;)
*saya yang gemokkk*

.saya yang tertidur~
.lol!

.cumel nyee~ ;)

.err itu dulu makcik .dua puluh tahun yang lalu .sekarang saya dah muda remaja kot .saya pun tak tahu kenapa saya kurus .nak cakap saya kecewa, saya bahagia kot :D .nasib baik tadi mama tolong jawapkan untuk saya .saya dah tak tahu nak jawap apa lagik

.mama : .angah makan jugak, cuma makan sikit .dia memang tak kuat makan .then dia tuh bila makan, memilih sikit

.mesti korang tertanya-tanya apa saya jawap kan? .heee~ .saya cuma senyum dan cepat-cepat keluar rumah + start skuter ego saya yang buruk tuh .ekekeke~ .malas mahu menjawap segala bagai pertanyaan .kang jap lagik tanya, along dah tunang, angah bila lagik? =.=" .sebab hari tuh, ada orang dah tanya .haish~ .doang ingat tunang atau kahwin tuh senang ke? .macam kahwinkan pokok bunga ke? .hehehe~

.tapi saya pun pelik lah .kenapa saya jadik kurus .eh tak tak~ .saya rasa makcik tuh jeles tengok body saya yang cantik menawan ni .ekekekeke~ .makcik jeles kan sebab body makcik dah tak macam saya! ;p .okeh apa tinggi 152cm dengan berat 36-37kg~ .err berat saya tak pernah cecah 40 kg .heavan nye kalau dapat cecah .memang lah bila check BMI saya underweight .err tapi as long as saya rasa saya sihat dan tak menyusahkan siapa-siapa, kira okeh lah tuh kan? kan? kan?

.tadi saya tanya mama .time tuh "mama, angah kurus sangat ke?" *sambil posing-posing depan cermin kat bilik mama* .then mama jawap lah "eh tak ada lah, mama tengok angah ok je" .hmm see? .my mama pun tak kisah .cuma saya tak berapa suka orang tegur-tegur saya kurus .saya bukan alien kot! lol~ .dah saya memang dah kurus, terima je lah seadanya ciptaan tuhan .jangan lah nak komplen-komplen dan jangan lah asyik tanya saya macam-macam soalan! *emo haha!*

.please click to enlarge.
.eleyh, doang dengki sebab saya cantik dan menawan kan?
*sedapkan hati sendiri*

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.tak faham kenapa orang kurus nak gemuk
.dan kenapa orang gemuk nak kurus

.tengok macam saya,
.tak kisah pun dapat boyfriend gemuk!
.tak caya, tanya dia
.kan sayang kan kan kan?
.hahahah~

opps!
.larikkkkkkkkkkk!!!