.caution : this is a very longgggggggg entry!

.2 hari sebelum raya.

.saya pergi visit pak utih dekat hospital .then lepas visit, g jusco melaka untuk shopping dan berbuka puasa .saya pergi dengan mama, abah, yeop, adik and chacha .along tak pergi sebab die kena jaga nenek .gilir-gilir lah kan? .huhuhu~

.scroll down.

.dalam kereta dengan adik

.my sizzling yee mee~

.chacha pun puasa! ;)

.yeop+adik tutup muka sebab
saya asyik batuk depan dia
.hampeh!!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

.1 hari sebelum raya.

.saya dan along pergi salon rambut .dia nak curl kan rambut .saya pula tak tahu nak buat apa .nak potong rambut, sayang~~ .last-last saya decide nak buat treatment & highlight rambut .kuikuikui~ .karat semula lah rambut saya .dulu rajin gak g colour-colour rambut time study kat uitm .huhuhu~


.scroll down.

.dah makan hantu raya dah!
.hahaha~

.saya pilih colour ni
.very light golden blonde

.tadaaa~
.oily gile muka! =.="

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

.1 syawal.

.bangun pagi pukul 6.30 .mama kejut suruh iron kan baju abah, adik and yeop sebab doang nak gi solat sunat raya .mula-mula saya pun ingat nak pergi sebab tahun lepas tak pergi .tapi last-last tak pergi gak sebab langsir tak siap pasang T__T .malam raya, rumah saya black out .dalam pukul 1 pagi baru ada letrik semula .time tuh, mesti la saya dah terbongkang tidur .huhuhu~ .lepas abah, yeop da adik balik solat raya, salam-salam dulu .minta maaf dan yang paling best, upacara dapat duit raya .hehehe ;)

.scroll down.


.loving couple :)

.mula-mula along dulu

.lepas tu angah yang comel ;)

.lepas tu yeop

.then adik

.lastly baru chacha hehe~

.comel kan?
.banyak buat salah die ni hahaha~

.dengan along minta maaf
.dengan angah, tak de pun
.hampeh punya adik!

.muka gembira dapat duit raya! ;)

.semua orang dapat rm160
.tak de kurang, tak de lebih

.sesi cam-whoring bermula ^^
.ouh, i love my new hair! (:

.the sisters

.belakon je ni ;p

.the brothers

.chacha gi jelir lidah plak!

.my happy family (:

.dekat kampung nenek sebelah mak
.perlis (:

.ouh rindunya mamat neh!
.mms je yang boleh T__T
.woit! bila mahu jumpa ni!

.1 syawal ramai gila saudara datang .mostly datang nk visit nenek .ketupat rendang semua habis dieorang makan .saya terpaksa makan nasi putih je .tsk~ T__T

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

.2 syawal.

.2 syawal ada rombongan meminang marhaban kampung .tunggu dari pagi, lepas zuhur baru dieorang smpai .ramai gak jejaka ganteng .hikss~ .tapi tak snap pic sebab segan ^^ .so, snap lah pic sendiri


.scroll down.
.sementara tunggu rombongan sampai

.lepas semua dah balik
.penat ouh! =.="

.malam ada sepupu datang dari kulai .penatnyaaaaaaaaaaaa .tapi nasip baik dapat duit raya! .hiksss~ ;p

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

.3 syawal.

.pagi 3 syawal agak bosan .ada gak saudara datang tapi saya banyak lepak bilik je .kadang-kadang, ada certain saudara tu saya tak kenal .so, tak reti nak borak apa .baik duduk bilik, layan facebook dan blog .malam pula, kawan-kawan lelaki saya datang .ada lah dalam 6 orang .penat gak gelak melayan dieorang semua .suppose raya ketiga ni saya nak keluar beraya dengan besties saya tapi tak jadi sebab ada beberapa orang yang tak leh join .last-last cancel je .huuu~

.time kawan-kawan dah balik
.tak pakai baju raya pun
.pakai baju kurung lama ;)

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


.4 syawal.


.terrrrrbangun lambat hari ni .kuikuikui~ .tuh pun lepas dapat call dari my students cakap nak datang raya .ada ke patut nak datang raya pukul 9 pagi! .aisehhh~ .datang lah lewat sikit .dieorang sampai dalam 10.30 .just makan kuih raya je .nak goreng-goreng mee dah tak sempat .err sebenarnya mama dah start kerja hari ni .so, siapa yang nak gorengkan? ;p .nak snap pic dieorang segan, so saya candid je ;p


.scroll down.

.bebudak form 4

.tak jelas pula

.thanks sebab datang ^^

.mak aii, jauhnya parking moto ;p

.cikgu die plak nak enterframe ;)

.lepas dieorang balik, ade seorang daripada mereka sms saya, "cantik cikgu pakai baju biru" .hikss malu ;p *padahal suka!*

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

.tadi my besties sms, ajak pergi beraya lepas zuhur
.saya plan nak pakai baju raya yang ni

.baju ni mama belikan last minute .tak buat lagi entri pasal baju ni .tak pernah pakai lagi dan baju ni agak jarang .err oke lah, dah panjang sangat entry ni .saya pun nak bersiap-siap pergi beraya .nanti saya update lagi ek! .daa~

.eh jap-jap mahu update
.tahun ni, kat dinding, dah letak pic konvo saye
.tahun lepas along nye je ade
.hikss~ suka!

.sekian~