.tutorial #8 - print screen

.salam merdeka kawan-kawan~

.kali ni saya nak ajar tentang
.print screen

. yang request tutorial ni,
kakak waniey bintang
*cheh! padahal saya tua setahun kot =.="*

1) senang saja, mula-mula korang bukak la window apa-apa yang korang nk print screen tu. contoh di bawah,


2) then hold CTRL dan ALT dekat keyboard korang. jangan lepas, hold je. lepas tu, korang tekan pula PrntScrn dekat keyboard korang tu. tekan terus PrntScrn k! hee~


3) lepas tu, buka program Paint. errr tau tak nak cari kat mana? tekan Start-All Program-Accessories-Paint
(: *time ni dah boleh lepas dah tangan korang kat keyboard tu. jangan hold lagi pulak! haha*


4) then korang terus paste. tekan CTRL+V pula.

5) then save as JPEG. done! huuuu senang kan kan kan?

.so, good luck! ^^