.tutorial #7 - sticky entry/sticky mode

.scheduled post.

.entry ni di taip pada petang hari
.saja mahu publish waktu malam
.huhu~

.kali ni teacher intan mahu ajar
.macamana nak buat sticky mode
.maksudnya mahu entry sentiasa berada di atas
.walaupun anda telah update blog tu
.kiranya macam anda
.dah gam kuat-kuat entry ni kat atas
.tutorial ni miszkeyna yang request

1) mula-mula, korang type entry dan publish post macam biasa


2) then korang Edit balik entry tadi. then dekat bahagian Post Options, ada Post date and time. korang tukar la tarikh dan masa dia. tarikh dia tu terpulang pada korang semua untuk awalkan. awalkan lah sedikit.


3) then, publish entry tu semula. done! (:

.korang try lah
.teramat lah senang
.good luck! ^^