.tutorial #4 - text comel-comel *tak tahu nak describe tajuk huhu*

.heee hye!!

.mesti korang semua dah kenyang kan kan kan?
.hari saya nak share pasal macam mana nak buat tulisan

blink blink
strike
underline

.hiks~
.macam hebat saja mahu buat tutorial bagai~
*perasan hebat betul si intan ni*

.rasanya ramai yang sudah tahu
.tapi tak salah kan berkongsi ilmu
.tapi kalau yang tak tahu,
.meh sini teacher intan nak ajar ^^

1) untuk blink blink
.korang kena type <blink> dekat depan perkataan tu
.dan </blink>dekat belakang perkataan tu

.contoh;
<blink>intan sayang hairi</blink>

.hasilnya;
intan sayang hairi

*~*~*~*~*~*~*~*

2) untuk strike
.korang kena type <strike> dekat depan perkataan tu
.dan </strike>dekat belakang perkataan tu

.contoh;
<strike>intan benci hairi</strike>

.hasilnya;
intan benci hairi

*~*~*~*~*~*~*~*

3) untuk underline
.korang kena type <u> dekat depan perkataan tu
.dan </u>dekat belakang perkataan tu

.contoh;
<u>intan sayang hairi</u>

.hasilnya;
intan sayang hairi

*~*~*~*~*~*~*~*

.semua code ni type dekat Compose pun tak apa,
.dekat Edit Html pun tak apa
.both akan jadi ^^

.selamat mencuba! (:

p/s:

*kalau nak request tutorial, cakap la ek*
*kalau saya tahu, saya tolong!* (:

p/s 2:
*untuk memudahkan pencarian, tekan CTRL+F dan copy paste code di bawah*
*untuk select code, tekan CTRL+A*
*untuk copy code, tekan CTRL+C*
*untuk paste code, tekan CTRL+V*
*sorry sebab saya disabled right click* ^^