.saya sudah report duty sebagai the principal :)

.hai kawan-kawan~

.bertemu kembali kita dalam segmen
.mari berblog bersama
.
cik teacher intan yang comel

.hari ni mau cerita yang saya sudah report duty sebagai pengetua guru sementara di SMK Bukit Naning .starting from today sampai tak tahu .sebab surat lantikan belum dapat lagi .PPD belum keluarkan .huhu~ .maybe dalam 2months saja saya menjadi guru .at least tak lah kebosanan sangat di rumah .oh translation masih berjalan seperti biasa cuma slow saja .dan elaun translation akan tetap dapat sebab itu kan part time saya :)

.saya bangun seawal 8pagi dan memulakan hari seperti biasa .bagi nenek minum susu+nestum .kemas-kemas rumah dan buat apa yang patut .tiba-tiba terdengar bunyi hon motor yang kuat .so pergi la buka pintu .kebetulan pagar rumah tak kunci .so slumber derk je la orang tu masuk .tengok-tengok rupanya kerani sekolah .dah la time tu saya belum mandi heee~ .dia cakap, pengetua suruh datang sekarang .saya cakap la, "mana sempat, dah lewat.. kenapa tak cakap awal-awal?" .then dia cakap, mandi cepat-cepat .then terus pergi sekolah

.huu~ .haruslah mandi secara laju .bukan secara koboi ye .harap maklum ;) .lepas siap-siap semua, terus lah merempit ke sekolah .dekat saja dalam 500 meter dari rumah .hehe .nasib baik baju dah siap iron .tak ada la kelam-kabut sangat .kebetulan abah off day hari ni .boleh la tengok-tengokkan chacha .nenek pula dah bagi minum siap-siap .lunch nanti mama suap nenek makan

.sampai saja sekolah, tunggu dalam 20 minit .sebab pengetua pergi kantin .nama pengetua hj ibrahim .yang haji azman tu rupanya penolong kanan .salah info pula hari tu .huhuhu~ .luckily pengetua sangat-sangat best .baik lah orangnya .lepas borak-borak dengan pengetua, jumpa haji azman pula .dia bagi saya segala bagai jadual .so secara rasminya saya akan ajar 4 kelas sahaja
.form 4 ajar 3 kelas
... 4 ST ...
... 4 K1 ...
... 4 K2 ...
.form 5 ajar 1 kelas
... 5 SN ...

.so dalam 1week saya ada 20 period sahaja .lepas settle jumpe haji azman, dia suruh masuk kelas mana yang sempat .time tu dah dah pukul 1.30 pm .saya ade english class dekat 5SN .so pergi la kejap .lepas sesi berkenalan, loceng pun bunyi .oh masa dah tamat .heee~ .so tak sempat la nak ajar apa-apa .lagipun baru 1st day, so memang tak prepare apa-apa .then students saya cakap, cikgu adlina *cikgu yang saya ganti* ada bagi lembaran kerja tapi belum siap fotostat .so esok students saya akan buat revision dari lembaran kerja tu laa .lagipun silibus dah habis

.then pukul 230 pm kena attend meeting .pasal solat hajat jumaat ni .esok pun sama ada meeting juga .tapi esok meeting emession .ntah betul ke tak saya eja hehe~ .saya tak sure pasal apa .tapi nama saya ada .so pergi saja lah~ .esok juga kena bagi segala bagai sijil untuk letak dalam rekod .surat pengesahan account maybank dan surat kwsp pun kena bawa

.ramai sangat bekas cikgu yang saya jumpa .cikgu hanizah, azidah, normadiah, uztaz rairah, ustaz madani, rudaini, shaib, misnah .ouh sangat ramai~ .mereka semua tidak berubah .masih ramah menegur saya dan mereka terasa diri mereka tua .sebab pelajar mereka sudah menjadi cikgu! .heee~ *walaupun cikgu tipu tipu sementara hehe*

.ouh ya~ .saya sudah dapat 3 orang kawan~ .tak lah terasa janggal nanti! .cikgu muadzam .dia neh classmate saya dari darjah6-form5 .dia gstt dan ajar english form1-2 .cikgu suriyani .dia ni gstt juga .dia ajar bm & pj and lastly cikgu maisarah .dia ni senior saya masa sekolah .dia yang tegur saya dulu .maklum la, saya kan pemalu ;p

.ehek~
.itu saja mahu update
.mahu guling-guling atas katil
.penat aih walaupun cuma masuk 1 kelas saja tadi

.sekian~
.daa!