.kenapa mesti perabut kayu jati??? *sebab dia best.....*

.sila abaikan budak kecik diatas
.saya pun gila cermin juga
.tapi at least, bukan gila cermin kanta!
.wakakakakaka~ :))

.rasanya lama tidak update blog
.padahal setiap hari update
.wahahaha ;p

.pagi ni saya nak update tentang
.apa yang saya mahu update
.ayat pun tunggang langgang
.maklum lah, puasa ;p

.oke sambung ^^

.hari tu saya ikut mama pergi galeri perabut jati .klik SINI untuk cerita itu .mama ada order set meja makan .semalam baru sampai set meja makan tu .orang tu janji nak hantar pukul 2.30 pm tapi dia sampai pukul 4 pm! .lama ouh tunggu! .sampai tertidur-tidur .dah la orang tu tak tekan loceng bila sampai .kebetulan, pagar rumah mama tak kunci time pergi kerja .haish~ .marabahaya sungguh! .lepas tu, saya tidur dalam bilik sambil tingkap bilik terbuka luas .nasib baik tidur dalam keadaan sopan santun .orang tu bagi salam dari tingkap bilik saya! lol~~

.time tunggu orang tu sampai

.chacha pun tunggu
.siap tunggu depan pintu lagi

.chacha marah tu
.eii takutnyeeeee ;p

.dalam pukul 4 pm tu, orang tu sampai .so saya buka la pintu semua dan mula la sesi angkut mengangkut meja dan kerusi dari lori .saya tolong tengok saja la .mahu snap-snap picca, segan pula .hehehe ;p .malas mahu cerita .layan gambar k! .zassss~~

.eh ni bukan set meja tu
.ni set bekas kuih raya
.my aunty bagi
.cantik kan kan kan? ;)

.ni lah set meja makan tu
.rm 4500 tapi dapat rm 3800
.perabut jati
.kalau hantuk kepala, confirm kepala pecah
.huhuhu ;p

.set meja makan ni untuk tetamu datang
.bukan untuk makan harian
.huhuhu~

.tak tahu la kenapa mahal
.mungkin sebab ada sulam-sulam
.ukir-ukir kat kerusi ni

.dekat meja pun sama
.ada ukir-ukir bagai

.mama memang suka perabut jati
.tapi di sebabkan mahal,
.tak banyak sangat koleksi perabut jati mama
.mama beli sikit-sikit bila ada duit lebih

.gambar atas ni ruang solat
.semua di buat dari kayu jati
.tirai tu pun sama
.tak sure berapa harga
.tapi rasa mahal juga sebab banyak ukir-ukir

.meja ni pun

.cermin ni juga

.tempat gantung telekung
.dan almari sudut

.ni set meja makan lama
.bukan perabut kayu jati
.kesian kena letak luar
.jangan nangis tau! ;p

.ni ruang tamu utama
.juga perabut jati
.dah berapa kurun mama beli
.ruang tamu 2nd tak ada perabut jati
.cuma sofa-sofa kulit unta biasa
.malas mahu snap pic huehue

.almari sudut

.meja kecik tu pun kayu jati

.dan meja-meja kecik itu

.tirai ni pun
.berapa banyak tirai daa mama mahu beli

.ni pula troli
.tapi yang penting troli ni
.tak boleh bawa pergi TESCO atau GIANT
.untuk membeli belah! ;p

.mama plan mahu beli set katil perabut jati untuk along sebab nextyear beliau mahu kahwin .tapi beliau tak mahu pula .beliau lebih prefer beli dekat IKEA .cantik, murah dan moden .ni along yang kata laa .saya pun tak tahu taste along tu macam mana .mungkin orang orang tua veteren saja yang minat perabut jati ni .saya pun minat la sikit-sikit walaupun saya belum veteran .kuikuikui~ .sebab pada saya, perabut ni tahan lama, kalis peluru, kalis rindu, tahan lasak, cantik, elegan, eksklusif dan yang sewaktu dengannya .kalau tak berapa ada duit, memang tak boleh beli lah .macam saya ni, mana la mampu .kerja pun buruh kontrak saja .gaji ciput .gaji saya sebulan pun belum tentu dapat beli .tsk :(( .touching pula! .hahaha

.ha sebelum tu, mahu promote pasal Coco Camila VGO [virgin coconut oil] .kepada yang belum tahu, saya sekarang dah buka blogshop .tolong mama jual minyak kelapa dara .saya kan anak yang baik .huhuhu .minyak ni multi purpose .banyak kegunaan dia .boleh rawat sakit alzheimer tau .dengan 2 titis minyak ni, boleh juga merawat
  • merawat kudis, kurap, panau, ruam dan lain-lain penyakit kulit
  • merawat buasir
  • dicampur dengan losyen untuk melembabkan kulit kering
  • merawat kuku makan cekam dan celah jari dimakan air
  • merawat tumit merekah
  • merawat luka dan terbakar
.actually banyak lagi kegunaan dia dan minyak kelapa dara ni halal .so mari la sama-sama kita menyokong perniagaan bumiputra ^^ .mari ke blogshop saya .beli lah untuk mak, ayah, atuk, nenek, tok sedara, pakcik makcik, anak sedara, jiran, orang kampung sebelah dan juga untuk diri sendiri .bawa lah minyak ni pulang ke kampung .boring lah hari raya bawa balik kuih atau biskut raya .sekali-sekala, buat lah kelainan .huhu untuk makluman semua, blogshop saya tak menerima tempahan baju raya ye *terutamanya kepada paan* .saya hanya menjual minyak kelapa dara, bukan menjual anak dara mahupun mak dara .hehehehe ;D .harap maklum! ;)

.itu saja mahu update!
.sekian~