.kalau~~

.bila gaji masuk setiap bulan,
.kalau bagi parent rm200 sebulan,
.gaji kau luak ke?
.kau takkan dapat simpan untuk kahwin ke?
.kau memang hebat

.bilik bersepah-sepah,
.rambut bergelimpangan di lantai
.kalau tu bilik kau,
.kau buat tak tahu je ke?
.kau memang tahan dengan keadaan macam tu ke?
.kau memang hebat

.kau basuh baju, lepas tu nak jemur
.kalau hari tak hujan,
.memang kau akan jemur
.kat tengah dunia ke?
.kau memang hebat

.kalau nenek panggil orang lain,
.tapi orang tu tak ada
.tapi kau dekat situ
.kau tak boleh ke pergi kat nenek
.cakap baik-baik?
.memang kena tengking-tengking ke?
.kau memang hebat

.kalau kau cucu nenek
.tapi tak pernah suap nenek makan
.asyik orang yang sama je suap
.itu ke namanye cucu?
.kau memang hebat
*ok, kau pernah suap time cucu yang lain keluar ikut parents
.dan bermalam di tempat lain sebab kau sendiri tak nak ikut
.itu pun boleh kira berapa kali saja
*


.kalau dah tunang,
.kau boleh ikut suka hati kau
.untuk kau keluar
.walaupun parent bagi
.walaupun sebenarnya parents tak berapa ikhlas
.sebab kalau tak bagi kau akan buat muka
.lepas tu kau balik lewat
.pukul 2-3 pagi
.dan kau tu perempuan
.tak ape ke?
.kau memang hebat

.kalau bapa kau ajak kau makan
.time berbuka puasa
.walaupun kau tak boleh puasa
.perlu ke kau tengking-tengking bapa kau
.cakap kejap lagi kau akan makan
.tak boleh cakap baik-baik sikit ke?
.kau memang hebat

.kalau kau nak keluar dengan tunang kau,
.lepas tu mak kau nak ikut
.tapi bukan ikut kau pergi dating
.cuma nak pergi ke hospital
.tengok abang dia yang sakit
.memang kau tak bagi ke?
.kau memang hebat

.kalau kau pergi ke tempat yang dekat
.dengan hospital tempat pakcik kau sakit
.dan mak kau suruh kau
.pergi tengok pakcik kau sekejap
.luak ke masa kau bersama tunang kau
.walaupun cuma setengah jam?
.kau memang hebat

.kalau kau kerja,
.pergi subuh, balik dah nak maghrib
.balik rumah terus tidur
.tak tolong apa-apa kat rumah
.tak apa ke?
.memang macam tu ke life kau?
.kau memang hebat
*aku rasa ramai lagi kerja kat rumah tu*

.kalau aku jadi kau,
.aku tak macam kau
.sebab aku tak sehebat kau
.belajar tinggi-tinggi
.tapi bodoh

.memang malang untung sangat-sangat siapa yang dapat kau

.aku rasa nak check DNA la.
.yeop, jom check DNA dengan aku sekali.
.hari tu kau cakap nak check kan?

.hey kau!
.yang kau nak terasa tu kenapa?
.aku tak cakap pasal kau lah!
.hahahaha~


.p/s:
.hairi cakap, jangan mencarut time bulan puasa
.hormat bulan puasa ni
.err saya rasa saya tak mencarut
.ade kah?? ;p