.teacher intan is back *heee wish me luck!*

.helo kawan-kawan!

.bertemu lagi dalam segmen,
.mari berblog bersama cik intan yang comel~

.hari ini bangun pagi agak lewat .pukul9 am .lagipun tengah cuti, so tak perlu bangun subuh .huhuhu~ .saya dah tak buat translation .sebab malas~ huhu .tunggu bos bagi gaji, baru cont balik .bos cakap dah sent pada publisher .so tunggu berita dari publisher saja lah

.then dalam pukul 11am, mama balik ruma sekejap .mama kan nurse, klinik dekat saja dengan rumah .mama cakap cikgu zainudin jumpa mama .suruh saya pergi sekolah .sebab dia suruh ganti seorang cikgu yang akan cuti bersalin .tapi cikgu tu belum cuti lagi .maybe nextweek .so saya pergi interview saja tadi *cikgu zainudin tuh guru penolong kanan 1*

.time tu dah pukul 11.15
.saya baru lepas mandi .belum suap nenek makan lagi .cepat-cepat suap nenek makan .then saya cakap dengan mama .pakai jeans boleh tak? .sangat malas mahu iron baju kurung .hehehe~ .then mama cakap, mana boleh! .aiyak~.so terpaksa la iron baju ala kadar .then iron tudung .time tu dah pukul 11.40 .kena pergi sekolah pukul 12 .saya pakai tudung dah la sejam .haish mana sempat! .then tengok-tengok dalam almari .ada tudung syria yang saya beli dekat karnival sua rasa tv9 hari tu .terus pakai~ .lagipun ni interview untuk jadi model cikgu .simple-simple dah la .hakhak~


.mama cakap, kena pergi sekolah pukul12 .haruslah mama yang hantar .malas mahu start-start motor ego kilat ku .huhuhu~ .actually, sekolah menengah tu sekolah lama saya .lebih kurang 500m saja dari rumah .jalan kaki pon boleh! .hehehe~ .sebelum ni, dah 2x tawaran jadi guru ganti saya tolak .sebab jauh dari rumah .mama tak kasi pergi jauh-jauh .risau sebab saya naik motor .lepas tu, kalau saya kerja jauh-jauh, mama akan hantar chacha ke taska macam dulu .nenek pula, minta tolong mak ngah tengok kan .takkan nak suruh nenek duduk rumah seorang .kesian nenek tapi bukan setiap masa mak ngah boleh tengok .dia pun ada komitmen lain juga

.bila sampai sekolah, terus kena jumpa pengetua .nama pengetua tu, tuan haji azman .beliau pengetua baru .bukan pengetua masa zaman saya sekolah dulu .fuh~ nasib baik dia baik .dia cakap, saya kena ganti seorang cikgu english .dia tengok-tengok transkrip diploma .then tengok-tengok slip spm and pmr .lepas tu dia senyum :) .dia cakap, maybe saya kena ajar english form4 atau form5 .dia tanya boleh ke? .sebab masa diploma, spm n pmr saya dapat A .heeee~

.adehh~ .lemah betul .saya cakap saja lah boleh .padahal dalam hati mesti lah cuak! .then dia cakap, nanti bila cikgu tuh dah start cuti, dia akan call saya .tapi sebelum saya interview, ada seorang lagi budak dah interview .so, saya tak ada lah berharap sangat .kalau dapat,
alhamdulillah :) .tapi kalau tak dapat, macam biasa lah, saya pasrah! .huhuhuhu~

.kawan-kawan
.doakan saya ye!
.wish me luck untuk kali ni~

.kalau tak, saya hanya
.
part time translator dan
.full time penganggur yang tegar
.fuhh lamanya mahu tunggu december

.saya mahu continue degree!

.sekian~