.silent reader? *hahaha i know you sayang~*

.helo kawan-kawan~

.hari ini saya mahu cakap pasal
.the followers
.the readers
.and also the silent reader

.apa-apa pun, thanks to all
.kerana sudi baca blog saya~

.tapi macam kelakar juga
.ada lah seorang silent reader tu
.hari-hari buka blog saya

.bila saya check siapa yang view blog saya,
.mesti ada muka dia!
.hahahaha~

.terima kasih ye tuan-tuan dan cik-cik puan
.saya tahu siapa anda
.tak perlu la hide and seek~

.mungkin mahu mengikuti
.perkembangan saya

.lalalala~
.saya sangat bahagia
.sekian terima kasih :)

.tapi pada saya, buat apa follow blog orang
.tapi tak baca, tak datang melawat

.followers sampai juta-juta pun tak guna
.haish~

.kadang-kadang tak faham apa motif
.mereka berblog

.tapi tak apa lah
.mungkin memang hobi mereka
.follow-follow~

.tapi ada juga yang tak ada blog, atau ada blog
.tapi tak follow blog orang lain

.just suka-suka mahu baca
.tuh kira oke lah

.mahu cari info baru barangkali

.tapi seronok juga blogwalking
.ataupun bloghopping
.boleh dapat ramai kawan baru

.tapi saya paling tak suka bila orang tu
.masuk blog saya, kemudian suruh saya
.follow mereka semula

.alasan?
.sebab beliau dah follow saya,
.so saya kena lah follow beliau!

.haish~
.mana boleh macam tu
.terpulang kepada individu masing-masing
.mahu follow atau tidak
.bukan paksaan
.kena lah rela hati

.berblog bukan sekadar mahu
.mendapat ramai followers

.saya bukan macam tu!
.pada saya, berblog hanya untuk berkongsi
.pengalaman,
.pelajaran
.dan apa-apa juga yang berguna

.tapi lain orang lain cara
.rambut sama hitam
.hati lain-lain
.tapi rambut saya
.tak berapa hitam sekarang ni
.hehehehe~

.oke, sehingga bertemu di lain episod
.saya mahu continue kerja

.daa duu~