.gigihnya seorang mama *gigih la sangat huhu*


.hai kawan-kawan

.huu rindunya nak tulis entri kat blog sendiri
.sekarang ni saya sangat-sangat busy
.
orang lain yang kerja pun sempat lagi tulis entri
.saya busy mengalahkan PM
.kuikuikui~

.hari ni saya nak cerita something
.
tadi saya borak-borak kosong dengan mama
.saya cakap yang saya nak turun KL sabtu ni
.nak pergi dating dengan kekasih hati
.hehehe~

MyEm0.Com

.then mama cakap nak balik bila?
.saya cakap
pergi pagi, balik malam
.then saya minta duit sikit
.fuhh nasib baik mama nak bagi lebih
.ni yang membuatkan saya
.bertambah-tambah sayang kat mama ni
.hehehe~

.lepas itu mama cakap
"angah sampai rumah je,
mama dengan abah nak pergi terengganu"

.saya dah pelik
"aik, mama nak pergi sana buat apa? .tengok yeop?"
.yeop ni adik lelaki saya yang study di UMT

.then mama cakap
"mama nak hantar batang pokok jambu
.dia nak buat research final project"
.then mesti la saya gelak
guling-guling

.saya sangat pelik!
.dah tak ada pokok lain ke?
.nak juga pokok jambu dari muar ni
.takkan tak boleh pos batang pokok jambu tu
.gigih betul mama ni sampai mahu pergi hantar

.lawak betul la yeop ni
.mama pun kelakar

MyEm0.Com

.then saya cakap lagi
"eleh, angah tau mama nak pergi jalan-jalan kan?"
"alaaa...angah nk ikut!!!!"

MyEm0.Com

.then mama cakap
"siapa nak jaga nenek?"
"siapa nak suap nenek makan?"

.then saya cakap la
"along kan ada. takkan weekend pun pergi sekolah"
.along seorang cikgu yang SGT gigih
.cuti pun mahu pergi sekolah buat kerja

.lagipun kesian juga dekat nenek
.hari-hari saya yang jaga
.so, kalau dengan along, lain sikit dia rasa nanti

.tapi sebenarnya tak ada lah nak ikut sangat
.mesti sangat-sangat penat sebab baru balik dari KL

.tapi mama tak sure lagi jadi pergi ke terengganu
.sebab abah saya kan polis
.susah mahu apply cuti

.tapi apa-apa pun,
"yeop, good luck untuk final project"
.batang pokok jambu pun boleh~
.hahahaha!

MyEm0.Com

... kepada yeop ...
.bila mau pulang?
.kalau tak rindu kat aku,
.tolong lah rindu dekat handphone baru aku!
.lalalalala~

MyEm0.Com

p/s:
.saya baru balik dari klinik
.ambil suntikan hepatitis-B
.mama cakap kena suntik 3x
.yang ini kali kedua
.kali pertama, bulan lepas
.yang ke tiga, next month pula

MyEm0.Com

.uwaa tak nak!
.sakit!!!!!