.confused *hmm*


.sejak result rayuan degree tadi keluar
.mood saya berubah-ubah

.sekejap mahu cont degree untuk intake seterusnya
.sekejap mahu masuk private college

.bila fikir semula
.course apa yang saya mahu sebenarnya?

.hmmm

.saya suka education

.saya suka mengajar

.sebelum ni saya ambil course sains ukur tanah di UITM

.tapi kalau tunggu intake dec UITM
.belum tentu lagi saya dapat ambil education

.tadi google, rasa mahu masuk UNISEL

.foundation TESL 1 year ~ rm7k
.degree TESL 3 years ~ rm23k

.agak murah compare with others

.saya dah bagitahu mama
.mama suruh fikir yang terbaik

.mama cakap, mahu bincang dulu dengan abah
.tapi mama macam setuju kalau saya ambil foundation
.dan kemudian boleh cont degree di IPTA tahun hadapan

.ada kawan saya ambil foundation TESL di UNISEL dulu
.dan sekarang tengah buat degree TESL di USM

.tapi rugi setahun bila ambil foundation
.sebab saya sudah ada diploma UITM

.tapi masalahnya saya belum ambil MUET
.ouh malangnya~

.rasa rugi pulak tak mahu ambil MUET dulu
.konon-konon kalau dapat cont di UITM juga
.time degree pun boleh ambil MUET
.tapi tak ada rezeki pula

.unpredictable

.so sekarang saya confused
.mahu tunggu intake dec?
.atau masuk private college?

.kalau anda jadi saya, bagaimana?
.huu sangat pening pening lalat sekarang ni

p/s :
.sekarang suka tulis entry menggunakan bahasa baku
.mahu jadi cikgu kan?
;) *wink*