.uwaaa nk nanges bole x? (T.T)


.uwaaaaaa
.aku
sgt bengang arini
.nk nanges bole x???
.aku sgt bengang sbb~

1. kene mara dgn clerk
.ish aku bengang btul la dgn cik nan neh .kt skola aku ade 2org clerk, cik nan n kak yati .aku bengang sbb die tak fotostat agik paper test aku yg aku bg last week .bile aku ngadu kt cekgu2 pmpuan, doang ckp, cik nan mmg cmtu .doang soh aku remind die .so 2 3x aku ulang alik g opis utk remind cik nan .pastu die siap sound aku ".x yah ingatkan .tau la nk buat" .pehh eksen plak pkcik neh .mslhnye aku da bg awal2 agik .ade soang ustazah tuh siap g fotostat sndirik agik .ishh sabar je laa :(

2. riben aku putus

.uwaaa riben kt kasut kesayangan aku tetibe putus plak .aku beli kasut neh kt s.alam .aku neh da la jarang beli "kasut2 pmpuan" .aku bese slesa pkai sandle nike aku tuh n sneakers .so kasut yg aku slalu pkai utk g skola neh la satu2 nye kasut pompuan yg aku ade .so bile riben kt sblh kiri dah putus, buruk dah kasut aku .uwaaa .sblh kanan je ade ribennnn :(

3. kene mara ngan mama
.aku kol mama, mntak belikan kasut baru .sbb riben tu putus .pastu mama ckp "kasut tu bole pkai lagik kan?" .iskkk nk nanges rsenyee .aku bole je beli sndirik pkai duet gaji aku tp aku neh jenis susa dpt kuar ruma .so apape yg aku nk beli mesti kene melalui big bos = mama wlupun pkai duet aku sndirik .pastu aku geram aku trus letak fon :( .uwaaaa .nk kasut baruuuu .uwaaa cpt la belikannn :(

4. kene fotostat sndirik
.aku da agak dah last2 aku yg kene fotostat kertas test tuh sndiri .dlm kul 1245pm, aku masuk ofis agik, tp cik nan takde .da balik ruma .pehh aku da berapi daa .dah la byk nk kene staple .paper esok stat kul9am so aku kene settle kan paper tu sume hari ni jugak .utk sivik drjah6 ade 67set, sivik drjah5 ade 55set .sivik drjah4 ade 48set .pastu KT drjah drjah6 ade 67set, KT drjah5 ade 55set .KT drjah4 ade 48set .korang kire la sndirik sumenye ade brape set .aku mmg x reti nk gune mesin fotostat tuh .sep bek GPK1 tolong ajar aku .kebetulan mesin fotostat kt ofis rosak, so aku kene fotostat dlm bilik gb *mesin fotostat ni gb punye* .punye la penat fotostat bnde neh .kdng2 kertas sangkut laa .ape laa .eii gram3 :(

5. gb usha2
.dlm kul2lebey tuh gb masuk ofis, tgk aku dlm bilik die, die lepak luar, tanak masuk bilik die .mebi x manis kot .cis mcm la aku nk buat apape kt die .aku mmg x bole blah tgk muke gb tuh .teringat anak die yg sengal~ .aku pown trus la fotostat kertas2 test tu .smbil2 mesin tu fotostat, aku pown staple mne2 set yg da complete .pastu lame gak la aku dlm bilik gb .tibe2 kak yati ckp kat aku "intan, nnti da siap fotostat, staple kt luar ek, gb nak masuk la bilik die" .ishh apsal gb x ckp sndirik .x de mulut ke? .aku da la tgh hangin neh .sume cekgu2 dah balik .aku je tinggal soang3 mcm buat OT plak .settle je fotostat, aku pown angkut sume kertas2 tuh n masuk bilik guru .aku susun la ikut set2 die sume .tp aku kuar tuh, gb da balik .mebi tunggu aku lame sgt kot .ah lantak die ah .yg penting keje aku siap .huhu .sbb esok da dateline .aku malas nk brharap kt org laen

6. clerk dtg lambat

.aku settle buat keje sume dlm kul 3.20pm .bile aku nk turun tangga je, selisih ngan cik nan .pehh die neh, aku da siap keje baru die dtg .korang bayangkan la, klu aku x fotostat sndirik n tunggu die dtg, bile plak keje aku nk siap .ofis tutup kul5 .aku buat bodo je kt cik nan tuh .ektuali cik nan tuh still d same clerk tym aku skola dulu .mmg prangai die cam tu kot .mntang2 la super duper senior .ishh aku tatau knp aku hangin sgt3~

7. aku sgt lapa
.aku da la letih sgt3 hari ni .lapa sgt3 .pg td tym rehat, aku makan sikit je .aku makan nasi putih+tomyam+lauk hati ayam+air tea o iced = rm1.70 .sgt murah .aku pown pelik apsal la kantin skola aku neh sgt murah .pastu arini aku jage test utk 2 kelas je .1st paper bahasa melayu penulisan drjah 2bakat 8.45-10am n paper pndidikan islam drjah 4azam 10.40-11.40am .tym aku jage kelas 4azam tuh, aku jadik translator jap sbb doang x tau bace tulisan jawi sgt .so kering tekak aku .budak2 pown bsing, tanak dgr ckp aku .aku pown agak fed up dgn doang .mara pown x gune sbb budak kelas blkang2 neh mmg da prangai die cmtuh .bukan nk respect cekgu lagik2 cam aku neh :(
8. bilik aku sepah
.aku balik ruma dlm kul3.30pm .smpai ruma je, aku masuk bilik .pastu teddy bear3 aku brgelimpang .haha .aku da agak ni mesti keje adek aku, chacha~ .pastu aku g kt dpn tv, x jadik nk mara die sbb die tgh tido .comel je .aku kish die pastu aku g dapur .aku bukak tudung saji, fuhh sep bek mama da masak lauk fav aku :D .hahaha aku makan duluuuuu .so x jadik nk mara :P .aku makan dgn lahapnyee :D .hmm tp aku mmg bengang la kt skola tadik .pehh mmg hangin satu badan .errr PMS kot~ .opsss :D

:) .intanurulfateha