.another 3days to go :((


.uwaaaaaaaaaaa .nk nanges bole x? .lagi 3 hari aku akan abes kontrak kt skola tuuu .hurmm .im not quite sure ektuali lagi 3 atau 2hari .esok aku nk jmpe kerani, utk confirmation sbb cekgu3 pmpuan tu ckp, kak aishah akan naek balik skola on 3march .so mesti la aku abes 2march(monday) .tp aritu kerani ckp 3march(tuesday) aku kene dtg lagi .hmm ntah la .tetibe aku cam confused n pending skjap ~

.hm tadi lagi skali aku balik skola kene ujan .cepat3 g mandi .skng pown pening3 .mentang3 aku dh nak abes kontrak, so senang3 je demam ni nk dtg .ish geram btul .tadi kelas aku kul1.10-2.10pm kt 3u .then aku rehat kul 3.40 .makan soto, kropok lekor 3keping n teo o iced .total rm4.10 .mkcik kantin tuh ckp "waa cekgu intan ni kecik je, mkn byk tp x beso3 pown" .then aku ckp laa "lapa laa kak, kite x lunch tadik" .pastu mkcik kantin tu tego, "cekgu suke pkai baju mcmni, bdan kecik, pkai baju apape pun cantek" (ektuali arini aku pkai kebaye) .then aku gelak je laa .huhu

.my pupils pown slalu tego baju3 aku .sbb aku sgt jarang pkai baju kurung .hahaha aku suke pkai baju fesyen3 sket :) .bukan sbb nk melawa tp mostly baju kurung aku tu jarang3 n ade lining .panas laa bile pkai .my pupils pown alwez ckp, suke tgk aku pkai kebaye, kurung moden tu sume .doang ckp cantek .huhu .bile lagik kan aku nk pkai baju cmni .klu kt ruma neh, fo sure la aku pkai short jer :P huhu


.pas rehat kelas aku kt 3y .bngunan kelas 3y kt seberang jalan .so kene la melintas jalan stiap kali nk g kelas tu .aku pown pelik apsal doang design skola ni mcmni .mebi sbb 3y tu bngunan lame kot .x kan nk robohkan plak bngunan lame tu sbb kelas die still elok lagik .cume nmpak old skul la .tgkap pown tingkap kayu lagik .huhu

.kelas kt 3y tu start dr kul4 smpai 5 .dlm kul 4.45pm tu ujan bapak lebat .aku dh risau cmne la aku nk balik bilik guru ni .dh la aku ade kelas kt 3g plak kul5-5.30pm .3g punye kelas kt bngunan bru .so aku kene seberang jalan lagiii
.tp memandangkan ujan yg sgt lebat, so aku burn je kelas 3g .lagipun arini 3g kene g library .aku pown dh pesan kt ketua kelas 3g soh g library dulu .then dlm kul6 bru ujan dh reda sket .tp gerimis3 lagik la .tym ujan lebat tu, 3y ade kelas agama .cekgu agama doang, kak kamaruzi pown x dpt nk masuk kelas sbb ujan lebat sgt .so pe lagi, acara merewang laa .hahaha .aku soh budak3 tu kluarkan kertas kosong n tulis name, alamat n no tepon doang .sbb mane le tau, nnti tym akak aku kawen ker, aku ker (hehe), leh aku jmput doang .aku juz tanak lost contact je ngan doang .pastu acara amek gmbar spt biase :D

.oke skng aku nk ceta plak psal soang anak murid aku neh .name die haziq .die mmg tersgt la byk ckp kt dlm kelas .kdng3 aku smpai gerammm sgt3 kt die .dulu mse die drjah2, die kelas 2u (klu ikut tahap kepandaian, yg 1st kelas yakin, 2nd usaha n last gigih) .so dulu si haziq ni kureng sket la .tp bile masuk drjah3, die dpt masuk 3y .die ni bijak .klu aku soal kt depan, die slalu dpt jawap .tp budak3 laki laen suke cam kondem die n pulaukan die .mebi sbb dulu die kelas laen .kak rafidah (cekgu bm mrgkap guru kelas3y) pown ckp bnde yg same kt aku .sian die .budak3 laki suke nk ejek3 die ckp die saket mental .smalam tym seni, aku dh abes mase, so aku nk kutip la lukisan3 doang tu .tp tibe3 aku nmpak haziq lipat2 kertas die smpai jadik bntuk pistol .muke die berubah n mcm nk nanges .bile aku tnye knp, budak3 laki ckp die saket mental n gile .aku x paham knp doang leh ckp cmtu .then aku terus kuar kelas dgn hasil lukisan budak3 3y kecuali haziq .aku terus la balik bilik guru sbb aku dh x de kelas, kelas aku smalam abes kul 5 .huhu

.then dlm 20minit pstu, haziq dtg meja aku .die ckp "teacher, saye mntak maaf" .aku dh pelik .tym tu mate die dh brgenang da airmate .aku x leh tgk org nanges .aku ni lagi la cpt touching .then aku hug die n aku ckp, ".dah dah .jgn nanges .teacher maafkan .g masuk kelas k" .then die trus blah .so td, bile aku msuk kelas 3y, aku warning budak3 tu sume, jgn nk kutuk3 haziq lagik .klu kutuk gk, aku report kat kak rafidah .ektuali kak rafidah SGT garang n kak rafidah tgh pregnant skng .doang takot sbb kak rafidah slalu mara3 .mood org pregnant agknye .huhuhu .ha kt bwh atas ni aku ngan haziq tadik n lagik soang tu fauzi :) .tenk God haziq dh tak down lagik cam smalam .die sgt manje ngan aku .hee :)

.hmm dlm kul 6pm tadik, hujan pown da redha sket, so aku nk balik bilik guru .nk sain attendan nk balik .huhu .ha kt atas neh pic yg budak3 tu amek sndiri pkai hp aku .huhu suke doang .comey3 kan doang? .aku dh la x de adek yg cmnii .dulu aku nk sgt ade adek pmpuan .tibe3 mama amek anak angkat (sdare aku dr perak), so dh x sunyi dh ruma aku .bile aku jadik cekgu ganti kt skola neh, makin rmai koleksi adek aku .huhu .yess i luff children muchi much~
:)
.huu pic atas neh soang anak murid aku amekkan .erin fatihah .die ckp "teacher comel" .huhu .suke! .suke! .haha sori ek .aku mmg agak prasan sket .huuu .ha tu je kot aku nk post utk arini .tatau nk type ape lagikk .aku juz leh ceta psal anak murid aku jew sbb lepas ni mesti dh x de cerite psal doang lagik! .huwaaaaaaaaaaa (T_T) sob sob sob

:) .intanurulfateha